Приказка за удавника и... сламката

Мисия Добрич

09-05-2013, 16:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Марин Маринов, Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Когато маските паднат, злобата е очевадна!

Мислех си за позитивното настроение, с което ме заредиха Великденските празници и Георгьовден, с надеждата, че и политиците ни ще са усетили настроението на обикновеният българин.

Но не би! От екрана на Нова "нормалната" Кунева - Пръмова прилежно притискаше заучено ръце и повтаряше натрапчиво заученият политически рефрен, скучен и изхабен...

В предаването на bTV "Тази сутрин" Ани и Виктор бяха нападнати от иначе "сговорчивият" през последните дни г-н Иван Йорданов Костов! Същият,който винаги се е ползвал с медийно благоразположение в тази медия. До днес сутринта! Заради неудобните въпроси!

След интервюто една реплика,произнесена на един партиен форум оттеква като камбана в главата ми! Един въпрос, който Надежда Нейнски (тогава Михайлова) зададе от трибуната на заседание на НС на СДС през фаталната за партията 2004 година, малко преди разцеплението. Защото процесите, на които тогава бяхме свидетели някак си се повтарят и днес. Ако разделителните процеси тогава бяха вътре в партията, т.е.на национално ниво, днес почти идентични процеси текат от страна на лидера на ДСБ, но вече на европейско ниво - Костов опитва да внесе смут в структурите на ЕНП! А иначе говори за консенсус, за който се сеща в предизборна ситуация интересно с коя формация?

Въпросът, който беше зададен 2004 година е особено актуален след медийната изява на Иван Костов:

КОГА БЯХТЕ ИСКРЕН Г-Н КОСТОВ?

Когато подслушванията са оказали много сериозно влияние върху хората, или когато подслушвателни устройства бяха открити в дома на главния прокурор или в домовете на Ваши министри?

Когато съда отказа да отнеме лиценза на Лукойл или когато Вашето правителство му връчи за смешни пари стратегическото за държавата предприятие Нефтохим?

Когато евентуалния строеж на АЕЦ Белене ще доведе до сриване и убийство на България или когато правителството на Филип Димитров, в което Вие г-н Костов бяхте финансов министър, натрупа външен дълг към Словакия от съхраняване на атомния реактор, произведен в тогавашната Чехословакия и продаден незнайно на ког и на каква сума, вместо спорната централа да бъде завършена без разход на средства от страна на държавната хазна?

Когато отричате връзки с комунистическата партия, но не възпрепятствате водачи на Вашите листи да пледират за коалиция с БСП в съставяне на програмно правителство (д-р Илко Семерджиев и Радан Кънев) или публично подкрепят кандидат-президентската двойка на социалистите 2011 г (д-р Евгени Чобанов)?

Когато обвинявате ГЕРБ за грозна милиционерщина или когато ген. Атанасов чрез довереният му Николай Начев, изпращаше служителите на НСС да следят какво се случва в приватизираните предприятия,когато управляваше Вашето правителство?

Когато обвинявате Борисов, че е върнал несигурността сред хората, а докато управлявахте България бяхте забравил, че тези хора съществуват с изключение на близкото Ви обкръжение и кръга "Олимп"? Или забравихте колко досиета на видни социалисти останаха скрити и предрешиха местните избори в полза на опонентите на СДС през не толкова далечната 1999 година?

Когато обвинявате ГЕРБ в рекет на бизнеса или когато с факсове разпореждахте определени суми да бъдат превеждани на Ваши приближени? Та има ли по-голям рекет от "дедесарските"схеми, от схемите на фондациите Демокрация и Бъдеще за България? Или забравихте как дарението от 200 000$ на Чорни предреши местните избори в София през 2004 година?

За едно е прав Иван Костов. Затова, че българите нямат намерение да коментират, те просто помнят и на тези избори ще покажат червен картон на онези, които от 1989 година като хамелиони задоволяват комплексите си да смажат националното достойнство на всеки един от тях, за да властват над съдбите им! Като терминатори!