Откриха праговете на Въча край Кричим

Мисия Пловдив

09-05-2013, 12:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Преди изграждането им НЕК губеше годишно над 300 хиляди лева от принудителния режим на водата

Праговете на река Въча край Кричим бяха официално открити.

Лентата прерязаха изпълняващият длъжността Областен управител – Георги Игнатов, и кметът на Кричим Атанас Калчев. На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на фирмата-изпълнител СТРОЙИНЖЕКТ АД - София Катя Попова и областният управител Здравко Димитров, който е в отпуск заради изборите.

Здравко Димитров подписа договора за извършване на строително-монтажни работи на обект: "Хидравлични прагове на река Въча в района на помпена станция Кричим – Устина" през месец октомври. След започване на работа Областна администрация – Пловдив осъществяваше инвестиционния контрол.

Хидравличните прагове са изградени с цел да бъде възстановено нормалното водоснабдяване на  община Кричим и село Устина през месеците на върхова консумация на вода. Преди изграждането на праговете НЕК губеше годишно над 300 хиляди лева от принудителния режим на водата. Само месеци след като праговете вече са факт има и резултати. С писмо до Здравко Димитров ВИК уведомяват, че са се повишили статичните нива  на шахтовите кладенци и така праговете са изпълнили предназначението си  и постигат необходимия ефект за осигуряване на необходимите водни количества за Перущица, Кричим и Устина. Най-големият тест за праговете ще бъде това лято, когато ще стане ясно дали хората от Перущица, Кричим и Устина ще бъдат на воден режим.