Нови тръби и асфалт за бул. "Никола Вапцаров" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

09-05-2013, 15:50

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Движението в Южен не се затапва

Дългоочакваният ремонт на булевард "Никола Вапцаров" стартира официално. Символична първа копка направиха градоначалникът Иван Тотев и шефът на ВиК- Пловдив. Голямата пътна артерия в район "Южен" ще се ремонтира на няколко етапа.

Първо ще се затвори само едната лента на южното платно в отсечката от бившето заведение "Камела" до кръстовището с улица "Димитър Талев". Това ще продължи малко повече от месец, докато се подмени водопроводната мрежа. След това ще се затвори и асфалтира за 20 дни цялото южно платно. През това време северното платно ще стане двупосочно. Когато южното е готово, ще бъде затворено и ремонтирано северното.

Шефът на ВиК посочи, че по тази отсечка тръбите се пукат на всеки метър и заради авариите има много кръпки. От близо 2 години булевардът е сред проектите с приоритет. Сега ремонтът ще бъде извършен в синхрон с Общината. Инвестициите във водопроводната мрежа обаче са със средства на ВиК. Така ще се подобри качеството на водата и ще се вдигне налягането по високите етажки в околните блокове, посочи още Василев.

В този мандат Община Пловдив полага огромни усилия за Южен, тъй като този район е най-изостанал в сравение с другите. Миналата година тук бяха отделени най-много средства за ремонт на вътрешноквартални улици. Те бяха вложени в обновяването на 24 отсечки. Сега ще преасфалтираме Коматевския възел. Обмисляме да отпуснем и допълнителни 200 000 лв. за ремонт на част от ул. "Братя Бъкстон”. Очаква се през тази година да бъде преасфалтиран и пътят за Овущарския институт, отбеляза още Тотев. Градоначалникът припомни още за проектите за реконструкцията на ул. "Даме Груев" и продължението на бул."Македония".