Парк "Бедечка" и пазара зад сградата на Енергото ще бъдат част от темите на предстоящата сесия на Общински Съвет Стара Загора

Новините

09-05-2013, 16:47

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Емил Христов взе отношение и по въпроса за ресторант Аязмото

Закриването на пазара зад сградата на Енергото в Стара Загора е една от точките в дневния ред на сесията на Общинския съвет на 16 май. Предложението е на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.


"В момента там повечето маси стоят празни. Затова кметът смята, че е по-целесъобразно този пазар да бъде закрит, така ще си спестим разходи. На търговците, които все пак ползват маси ще бъде предложено или да се изместят в източния му край, или да заемат други места в града, на които да упражняват дейността си. Предложението е на мястото на пазара да се направи безплатен паркинг за гражданите, които живеят в този район", обясни председателят на Общинския съвет Емил Христов.


Сред точките в дневния ред на общинската сесия ще бъде и въпросът за парк "Бедечка". Работната комисия назначена да разгледа казуса, а резултатите от работата й ще бъдат публикувани преди сесията на сайта на Община Стара Загора. На заседанието трябва да бъде преразгледан общия устройствен план в частта му именно за парк "Бедечка".


Председателят на Общинския съвет Емил Христов взе отношение и по въпроса за ресторант Аязмото. Той вече е собственост на една от банките у нас. Тя и община Стара Загора бяха единствените участници в търга, обявен за него по изпълнително дело, заведено от Общината за непогасени данъчни задължения на досегашния собственик на ресторанта Стойчо Кълвачев. Цената, предложена от Общината - 285 000 лева, обаче се оказа недостатъчна, за да си върне тя собствеността.


"Не бих могъл да прогнозирам как банката ще процедира от тук нататък. За съжаление тя се намеси в един момент, в който целия град беше фокусирал вниманието си по темата. Не мисля, че трябва да бъдем обвинявани, че ние сме се намесили в неподходящ момент. За мен лично независимо кой е собственик трябва първо да се грижи за имота. Имам предвид да се възстанови оградата, да си плаща данъците. И да се върне на изконния си собственик един ден. Аз като гражданин ще направя каквото трябва да не се допусне застрояването на Аязмото. Убеден съм, че ще получим подкрепа от всички", коментира Емил Христов.