Футболна площадка – новото бижу на Тракия (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

09-05-2013, 17:11

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Игрището е с изкуствена трева и LED осветление

Напълно обновено игрище за футбол с изкуствена трева в район „Тракия" откри кметът Иван Тотев. Придобивката е дарение от частна фирма. Ремонтираната площадка се намира между блокове 2 и 3. Теренът е с размери 15 на 30 метра и въпреки сериозната инвестиция е със свободен достъп. Вечерно време игрището ще се осветява от LED лампи, които ще се включват заедно с уличното осветление.

Кметът на район „Тракия” – Костадин Димитров изрази задоволство при приемането на новия спортен обект в жилищния квартал. След благородното дело на дарителите вече ние трябва да се грижим за поддръжката на тази площадка. Общинските предприятия „Паркове и градини” и „Чистота” ще следят за състоянието на терена. Гражданите обаче също трябва да пазят новата си придобивка, подчерта той.

От своя страна кметът Иван Тотев също балгодари на дарителя. Той посочи, че не стига само да се популяризирта спорта. Такива места могат да вдигнат хората от компютъра, подчерта Тотев. Градоначлникът ритна символичния първи удар на терена и получи като подарък парче от тревната настилка. След официалната част се игра и първият мач на новото игрище. В него премериха сили отборите на общината и на феновете на пловдивския Локомотив.