БСП алармира: МВР разтваря чадър над търговците на гласове

Водачът на листата на Коалиция за България в 23-и МИР в София Жельо Бойчев внася в петък в 10,00 часа сигнали за купуване на гласове в прокуратурата

МВР разтваря чадър над търговците на гласове. За това алармира пред Sofiautre.bg водачът на листата на Коалиция за България в 23 МИР в столицата Жельо Бойчев. Според него структури на Министерство на вътрешните работи из цялата страна са впрегнати да гарантират безпроблемното протичане на манипулациите на вота в неделя. От Коалиция за България ще поискат среща с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Марин Райков и с главния прокурор Сотир Цацаров, за да ги информират за случващото се. В петък в 10,00 часа Жельо Бойчев официално ще внесе в прокуратурата сигнали за купуването на гласове.

"Не е нормално структури на МВР да бъдат чадъра, който да осигурява безпрепятственото протичане на манипулациите във вота, коментира специално за Sofiautre.bg Жельо Бойчев. - Стигнали са до там, че определени хора ги правят сътрудници на една или друга специална служба, за да имат възможност преди изборите и в самия изборен ден безпрепятствено да организират и манипулират вота".

Жельо Бойчев предупреди тези лица, които се занимават с търговия на гласове, да помислят много внимателно и да осъзнаят, че извършват престъпление. "Те ще отговарят за тези престъпления, заяви той. - Известни са ни хората, дори с прякорите им, които са ангажирани да купуват гласове", заяви той.

Водачът на листата на Коалиция за България в 23-и МИР в столицата призова българските граждани да гласуват в неделя, за да обезсмислят търговията с гласове. "Колкото по-голяма е избирателната активност, толкова по-безсмислен става контролираният и манипулиран вот", обясни Жельо Бойчев.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ЖЕЛЬО БОЙЧЕВ СПЕЦИАЛНО ЗА SOFIAUTRE.BG ЧЕТИ ТУК!