Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

10-05-2013, 06:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Разкриват подробности за матурите днес

Добро утро, Пловдив! След вчерашните облаци и хлад днес се очертава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, за Пловдив – около 26.

В 10:30 часа зам.-кметът Георги Титюков ще даде пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив с представители на пловдивските ВУЗ-ове, организатори на „OPEN STUDENT FEST 2013”. Тази година фестивалът ще помогне за закупуване на лекарства за децата в онкологичното отделение към УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Освен студентската инициатива, ще бъде представен и нов проект на общината.

В 10:00 часа пък зад ресторант "Джоана" на булевард "Дунав" кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев ще открие нова градинка. След това той ще представи и обновения район за спортни игри и тенис-маса на ул. "Братя Търневи".

В същия час и.д. кмет на район „Южен” Людмил Русанов и зам.-кметът инж. Димитър Кацарски ще открият обновената улица „Овощарска” в квартал Коматево. Отсечката бе в окаяно състояние с огромни дупки и не е била ремонтирана от близо 30 г. Тя бе изцяло преасфалтирана като са реконструирани и прилежащите тротоари.

Кметът на район „Западен“ Десислава Желязкова пък ще открие улица "Дрян“ след направения основен ремонт. Лентата ще бъде прерязана от 11:00 часа на кръстовището с ул. "Солунска“, до ЦДГ "Светла“. Обектът е обновен изцяло – нови асфалтова настилка, тротоари, ВиК мрежа, озеленяване и паркоместа. Сега ул. "Дрян“ осигурява лесен достъп на живущите в района около 1000 души, както и за гражданите, които ползват услугите на 4 ДКЦ и МБАЛ Каспела, ЦДГ "Светла“ и детска млечна кухня "Лакомото мече“. Ремонтът е струвал 200 000 лева от бюджета на община Пловдив.

В 11:00 часа, изпълняващият длъжността Областен управител – Георги Игнатов ще открие официално реконструирания третокласен път Беловица – язовир Пясъчник – село Любен – село Неделево - село Голям Чардак.

Председателят на Общински съвет арх. Илко Николов пък днес ще е част от журито, което ще оценява проектите във финала на конкурса „Аз мога да строя”. Надпреварата се провежда за 4-та поредна година. Финалният кръг е с начален час в 9.30, а мястото - Виенския салон на Международен панаир Пловдив.

От 15.00 ч. в фоайето на Регионален инспекторат по образованието – Пловдив, етаж 2, на улица Цариброд №1 ще се проведе пресконференция. Основните теми ще са „Организация на национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити“ и „Насоки при кандидатстване след 7 клас“.