Плакет и почетен знак за отличие на бившия евродепутат Илияна Иванова

Новините

10-05-2013, 07:57

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Европа сме всички ние, всички граждани, младите хора, а не европейските институции

В деня на Европа областният управител Недялко Недялков присъства на тържественото отбелязване на празника в град Казанлък. Официалната част започна в общината, където любезните домакини зам.-кметът Лилия Цонкова и Николай Златанов – председател на общински съвет, връчиха плакет и почетен знак за отличие на бившия евродепутат Илияна Иванова. Тя бе удостоена с наградите за приноса, който има за популяризирането на Казанлък и Старозагорския регион в Европейския парламент.

Страната ни бе представена с емблематичната маслодайна роза и с изпълненията на световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова. Един от основните акценти на вечерта на представянето миналата година бе филмът за Казанлък като географски център на България и столица на Долината на розите и тракийските царе. Интерес за подобно представяне на Казанлъшките забележителности са проявили още три европейски столици – Берн, Лондон и Люксембург.

"Европа сме всички ние, всички граждани, младите хора, а не европейските институции, които са далеч в Брюксел. Надявам се България да продължи да бъде една от страните, които са най-позитивни, добронамерени и положително настроени към европейското бъдеще. За мен бе чест да представлявам Казанлък и като цяло Старозагорския регион в Европейския парламент.”, сподели Илияна Иванова.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи от гостенката знака на европейските пари.

Тържествата по случай Деня на Европа в Казанлък преминаха на площад Севтополис. Там Илияна Иванова бе посрещната от малките победители от конкурса за детска рисунка "Моето европейско гражданство“, които пътуваха до Брюксел през 2010 г.


"Европейският съюз е важен за нас, защото ни дава възможност да достигнем възможностите на останалите европейски държави. Благодаря на всички читалищни настоятелства и институции, които са тясно свързани с днешния празник. Продължавайте да влагате все така висок професионализъм и енергия в своята работа!”, пожела областният управител Недялко Недялков.

Официалните гости се насладиха на изпълнението на песента "Една българска роза” и слушаха рецитала на куплетите й на български, английски, немски, испански и италиански език. Малки балеринки, танцуващи на сладката песен "Шоколад”, впечатлиха казанлъчани, а ученици имаха възможността да покажат знанията си за Европа във викторина с награди.