Много Софии, много Джейкъбовци в САЩ

Свят

10-05-2013, 12:24

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

София и Джейкъб - любимите имена на американците

София и Джейкъб остават най-предпочитаните имена за новородени в Съединените щати.

Името Джейкъб, чийто произход се корени в Стария завет, продължава да бъде любимото мъжко име на американците вече 14 години. Най-популярно сред новородените момичета пък е София. Звучното име, произхождащо от старогръцкия, означава "мъдрост".

За първи път в челната десетка се намества Лиъм, което е съкратената ирландска версия на Уилям. Предполага се, че популярността му е била тласната от холивудския актьор Лиъм Нийсън. В обновения топ 10 ирландското име замести Даниъл.

Елизабет пък направи завръщане в елитните 10, като измести от челото "модното" Клои. Класическото Ема, което някога блестеше на върха, през 2012 се добра до втората позиция. Вдъхновеното от семейство Кардашян Мейсън пък се нарежда второ при момчетата.

На най-осезаем скок в популярността през 2012 са се радвали Аря и Мейджър. Известността на първото име вероятно се дължи на сериала "Игра на тронове", докато Мейджър е симпатичният най-млад син на риалити семейството Новограц. Втори по този показател се нареждат Гаел и Перла.