Прерязаха лентата на изцяло обвената "Дрян"

Мисия Пловдив

10-05-2013, 12:56

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Куп кметове уважиха събитието в "Западен"

Изцяло обновената ул. "Дрян" откриха официално кметът на "Западен" Десислава Желязкова и заместник-кметът на Пловдив Димитър Кацарски.

Ремонтът на ул. "Дрян" е част от проект за реконструкция на микрорайона в карето между улиците "София", "Дрян", "Гергана" и "Солунска" в района. 

Предстои втори етап, който включва ремонт на вътрешните улици с изграждане на паркоместа, оформяне на градинките в междублоковите пространства и озеленяването им. В рамките на целевите средства са извършени всички дейности, заложени в проекта. А това са - цялостно обновяване на ул. "Дрян" с нови асфалтови настилки, тротоари, подмяна на ВИК мрежата, оформяне на градинките и озеленяването им, както и изграждане на  близо 100 паркоместа, без това да е за сметка на зеленината. 

Надявам се, че с това осигурихме малко повече комфорт на живеещите около 1000 души в този район, на  хората, които посещават 4 ДКЦ и МБАЛ "Каспела" и на родителите, чиито деца се отглеждат в ЦДГ "Светла" или получават храна детска млечна кухня "Лакомото мече", коментира Желязкова.

За първия етап от обновяването на микрорайона са осигурени около 200 000 лева от бюджета на община Пловдив, част от които са от компенсациите за софийския боклук. Проектът бе осъществен след обществено обсъждане с жителите на района, а ремонтът в тази зона е изпълнен така, че в нея да не се работи и ремонтира поне през следващите 10 години.

Да отбележат събитието бяха дошли и кметовете на район "Северен" Ральо Ралев и на "Тракия" Костадин Димитров, общински съветници от групата на ГЕРБ, представители на фирмата изпълнител и много граждани.

Първата копка бе направена на 03.10.2012 година от кмета на Пловдив Иван Тотев.