Малчуганите от "Боряна" напред в Петия градски турнир по футбол

Мисия Пловдив

10-05-2013, 13:05

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всички бяха като едни малки копия на Бербатов, похвали децата кметът на "Западен" Десислава Желязкова

Футболният отбор на ОДЗ "Боряна" продължава на второ ниво в Петия градски турнир за деца до 7 години.

Турнирът се организира от учебен център "Данивер" и БФС със съдействието на община Пловдив. Провежда на два етапа.  Първият етап се провежда между отборите на детските градини в шестте района, победителите от които ще се състезават за градската купа.

В „Западен“ участваха отборите на четири детски градини – ЦДГ "Звезда", ЦДГ "Светла", ОДЗ "Боряна" и ЦДГ "Мир". Състезанието се проведе на принципа "всеки срещу всеки". След оспорвани, но и много спортсменски срещи победител в групата на района стана отборът на ОДЗ "Боряна". На второ място се класира отборът на "Мир", трети са футболистите на "Светла" и на четвърто място - на "Звезда".

Кметът на "Западен" Десислава Желязкова и заместник-кметът Нонка Симеонова наградиха всички участници с грамоти и флагчета. Капитанът на победителите получи купата и правото отборът да се състезава на градско ниво за купата на Пловдив. Награди бяха връчени и на най-малкия състезател и на спортсмен на турнира,както отличените  най-добър вратар и голмайстор на турнира.

Турнирът премина при много голям интерес от страна на децата, които се включиха в играта с истински хъс и борбеност  за победа, коментира Десислава Желязкова. Всички бяха като едни малки копия на Бербатов, достигайки на моменти виртуозност в играта, допълни тя. Най-важното е, че децата обичат да спортуват и затова ние сме длъжни да им осигурим възможност за това – повече детски площадки и игрища, допълни Желязкова.