Студентски фест спасява деца болни от рак

Мисия Пловдив

10-05-2013, 13:12

Снимка:

Отганизаторите на събитието

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

32-ма младежи дефилират на „Мис и Мистър Академика“ идния петък на Античния

Над 100 души участват в най-мащабният до сега Open Studen Fest 2013 от 13 до 18 май в Пловдив. Събитията са разпределени в 6 дни като с най-голяма популятност сред самите студенти са състезанието „Аз знам повече“ и конкурсът „Мис и Мистър Академика“. Гривна за ръка на стойност 1 лев осигурява достъп до всички прояви, а събраните пари ще отидат за закупуването на животоспасяващи лекарства за децата с онкологични заболявания. Малките пациентите се лекуват в Отделението по детска онкохематология в Университеска болница „Свети Георги“.

По време на „Мис и Мистър Академика“ 32 -ма младежи ще дефилират в 3 кръга. Участниците са двойки от 7-те ВУЗ-а в града. Състезанието ще бъде в три кръга, като участниците ще се представят в римски тоги, облекла според изучаваната от тях специалност, и официално облекло – костюми и вечерни рокли, ушити от Стоян Радичев.

Проявите в рамките на феста включват още фотоконкурс, демонстрация на средновековни бойни изкуства, театрални постановки, тематични партита. За първа година ще има щафета крос, която ще се проведе на Гребната база на 13 май от 10 часа.

Фестът ще бъде закрит в събота на 18 май от 18 часа в Драматичния театър с танцов спектакъл на студентите от Музикалната академия АМТИИ-Пловдив.

Гривните, които играят ролята на входен билет може да закупите пред всяко висше училище в града, както и от шатрата срещу Централна поща. Там ще получите и програма и карта на събитията. Организаторите се похвалиха, че вече са продадени 5 хиляди гривни, а общо са изработени 10 хиляди. Включете се в благотворителната инициатива и гледайте за символична сума театър, състезания и конкурси, апелират младежите.