Кулинарен уикенд: Поглезете се с картофени блини и пушена сьомга

Пловдив Лайф

10-05-2013, 13:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Опитайте новото предложение на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив

В рубриката Кулинарен уикенд този петък ви представяме едно неустоимо изкушение - картофени блини с пушена сьомга. Апетитно предложение за Plovdivutre.bg е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Опитайте!

Необходими продукт:

250 гр сурови обелени картофи на едри кубчета

200 гр стар лук на едри кубчета

100мл прясно мляко

2 яйца

3 скилидки чесън

1 връзка пресен лук

50 гр брашно

1 кофичка квасена сметана

200 гр пушена сьомга

20 мл зехтин/олио/

Сол и черен пипер на вкус

Поставяме картофите, лука, млякото, яйцата и чесъна в блендер и пасираме за 1 минута. Добавяме брашното на малки части и отново пасираме. Сместа не трябва да става много гъста. А картофите ще останат на дребни зрънца. Добавяме зехтина и ситно накълцания пресен лук и разбъркваме добре. Подправяме със сол и пипер. Изпичаме блините на добре загрят тиган намзан с мазнина, като сипваме с черпак по 20-25мл от сместа. След изпичането се поставят върху решетка за да могат да дишат. Гарнираме блините с квасена сметана и пушена сьомга, най-добре е да го поднесем с бутилка вино Розе.

И ДОБЪР АПЕТИТ!