Проявете смелост, изберете нещо напълно различно

Новините

10-05-2013, 17:03

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Александър Желязков - кандидат за народен представител от Гражданска листа "Модерна България" , водач на листата за 27 МИР Стара Загора

Уважаеми съграждани, приятели,


Аз съм Александър Желязков - гражданин, баща и съпруг, адвокат, общински съветник, умерен идеалист. Гордея се със своите малки успехи, признавам малките си грехове. Нямам пари в банкови сметки, но обичам хората и получавам обичта им. Дръзнах да стана водач на Гражданска листа "Модерна България" в Старозагорски регион.


Всички ние сме част от едно общество, в което ежедневно се рушат ценности, липсва солидарност и държавност. Между управляващите и всички останали български граждани съществува пропаст. Ние не общуваме с политиците, които сме избрали, а те, с действията и бездействията си, се подиграват с нас. Всички ние се превръщаме в роби на дълговете си към банки, доставчици на услуги и монополни структури. Дълговете ни се пренасят върху децата ни. Тази обществена безнадеждност не може да се търпи повече.


Ситуацията в страната ни е абсурдна, но и уникална. Обществената енергия за нетърпимост към съществуващата система търси свой изразител, свои нови представители. Вярвам, че можем и е необходимо заедно да потърсим свой път, без диктовка от икономически и партийни кръгове.


Вече проведохме подписка за първи граждански референдум, с който настояваме да се въведе законова процедура за предсрочно отзоваване на компрометирани политици, преди изтичане на мандата им. Първи дадохме личен пример, като предварително подадохме оставките си като народни представители, на чието подписване присъстваха голяма част и от вас. Създадохме първа по рода си интернет платформа, в която всеки от вас може да упражни правото си да отзове всеки от нас. Регистрацията на нашата листа изключва възможността да получаваме 4 години държавна субсидия, ако надвишим 1 % от вашите гласове. Обявяваме се за законова забрана на държавната субсидия за партиите, а спестените за тези 4 години близо 200 млн. лв., да бъдат преразпределени и използвани за социални плащания към българските семейства.


Изискваме гражданите да получат правото да упражняват контрол върху българските политици, вместо политиците да упражняват контрол върху всички нас чрез методите на незаконно следене и подслушване. Сумата от 400 млн. лева, използвана за тази цел, трябва да бъде предоставена на всички онези български граждани, които получават унизителен доход под размера на жизнения минимум.


Политическите партии от години не изпълняват конституционната си функция да представляват българското общество в законодателната и изпълнителната власт. Време е да изпълним политиката с ново съдържание, чрез пряко участие на хората във властта и издигане на граждански листи за народни представители.


Гражданските движения имат своето водещо място в националната политика на държави като САЩ, Полша, Италия, Финландия и Словения. Гражданска листа „Модерна България" е първата смела инициатива, с която заявяваме правото си пряко да участваме в политиката, като излъчим представители на народа, а не „депутати". В обществото очевидно се наблюдава огромна гражданска енергия, насочена към изначална промяна на наложената партийна система.


Ето защо ви моля настоятелно, да проявите смелост, да изберете нещо напълно различно в изборния ден. Подкрепете първата по рода си в България листа, издигната измежду самите нас-гражданите. Отбележете №9 в интегралната бюлетина.


Не вярвайте в платената социология. Сами изберете бъдещето си. Уверени сме, че ще изненадаме традиционните печеливши.

Пожелавам здраве на вас и вашите близки!

Александър Желязков - кандидат за народен представител от Гражданска листа „Модерна България" , водач на листата за 27 МИР Стара Загора