В Германия полудяха по TILT

Добрич Лайф

10-05-2013, 22:15

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Разчитаме и на българите в Германия да ни подкрепят и да споделят със свои приятели, казват дистрибутора на филма, пише lifestyle.bg.

Силен интерес породи в Германия официалната премиера на българския филм. В препълнената зала на киното "Kултурбрауерай" в немската столица се проведе премиерата на TILT, на която присъстваха над 400 гости.

Филмът беше представен от продуцента Борислав Чучков, режисьорът Виктор Чучков-син и немският ко-продуцент Гидо Шваб. Специално за премиерата бяха актьорите от филма Явор Бахаров и Алексадър Сано, заслужено удостоени с продължителни аплодисменти на немската публика. На сцената беше и операторът Рали Ралчев, както и част от немския екип участвал в създването на TILT.

Разпространител на филма е немската компания "Port-au-prince".

"Много се впечатлихме от този български филм и вярваме, че и публиката в Германия също ще бъде пленена. Разчитаме и на българите в Германия да ни подкрепят и да споделят със свои приятели, защото е изключително важно да направим добър бокс-офис в първия уикенд - 9-12 май, така TILT ще има възможността да присъства по-дълго в кината", споделя Рене Ромерт, дистрибутор на филма в Германия.

Много позитивни са рецензиите на немската критика. "Българският филм TILT бе касов хит в своята родина. Сега тази великолепна любовна драма тръгва и в нашите кина", пише Давид Хюгендик в Die Zeit . "TILT доказва от първата до последната минута, че Източна Европа има какво да ни предложи творчески.", казва Маргрет Кьолер в BR.de

От вчера филмът вече се прожектира в 24 града в Германия, между които Щутгарт, Дрезден и Нюрнберг, Хамбург, Кьолн и други.