“Берое” гостува на “Литекс”

Спорт

11-05-2013, 09:02

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Мачът между двата отбора ще е под номер 24 в история на “А” група

Днес, 11-и май, от 18:00 тимът на “Берое” гостува на “Литекс” в Ловеч в мач от XXVII кръг на News7 футболно първенство. Срещата за старозагорци пропускат Пламен Крумов и Игнат Дишлиев поради контузии, като последният ще бъде опериран на 15-и май. Срещата бе в плановете на News7 за излъчване, но заради предстоящите парламентарни избори тя отпадна от програмата на телевизията и читателите на beroe.bg ще могат да я следят единствено в официалния сайт на клуба в рубриката минута по минута.

Два дни преди срещата разговаряхме със старши-треньора на “зелено-белите” Петър Хубчев, който сподели впечатленията си от изминалите досега двубои и очакванията си от предстоящия такъв. “Не правя разлика между отборите срещу които играем. В нашето първенство всеки може да победи всеки. Предстои тежък двубой, но ще излезем мотивирани и за победа.” – сподели героят от САЩ 94′ пред нас.

Във временното класиране “Берое” се намира на осмо място с актив от 36 точки, докато “ловчанлии” са на пето с 10 повече.

В изминалия кръг на News7 футболно първенство тимът на “Берое” изпусна “Локомотив” у дома и завърши наравно 1:1, като единствения гол в срещата за “старозагорци” вкара Давид Каядо. “Литекс” загуби като гост във Варна от “Черно море” с минималното 1:0.

През есента “Берое” победи “Литекс” под Аязмото с 1:0, като Давид Каядо отбеляза единствения гол в мача.

За главен арбитър на срещата бе назначен Владимир Вълков. Пловдивчанинът има едва 6 ръководени срещи в “А” група, като през есента той бе главен съдия на “Берое” – “Монтана”. При съдийството ще му помагат Мартин Маргаритов от Пловдив и Александър Атанасов от Варна. Четвърти съдия е Драгомир Драганов също от морската столица. Дежурен делегат на срещата Николай Колев от Пловдив, а съдийството ще бъде оценявано от Ичко Лочев от Велико Търново.

Мачът между двата отбора ще е под номер 24 в история на “А” група, като досега в тях “Берое” е записал 4 победи и 12 загуби, а 7 срещи са завършили без победител. Головата разлика е 20:40 в полза на отбора, воден от легендата на българския футбол Христо Стоичков.