Бил Клинтън, защо не успя да събереш Led Zeppelin

Свят

11-05-2013, 10:11

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още много фенове на групата съжаляват

 Бившият президент на САЩ Бил Клинтън направил неуспешен опит да възстанови любимата си група Led Zeppelin, съобщава CBS.

Клинтън много искал Робърт Плант, Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс да се съберат отново, като поводът бил благотворителен концерт в полза на пострадалите от урагана "Сидни". Бившият американски президент използвал цялото си влияние, за да убеди музикантите, но ударил на камък.

Клинтън действал като посредник между музикантите и благотворителната фондация "Робин Худ" и известния кинопродуцент Харви Уейнстейн, същ голям фен на Led Zeppelin. Неуспешните преговори се провели през есента на 2012 г. във Вашингтон, където по съвпадение в този момент били Плант, Пейдж и Джоунс.

След смъртта на барабаниста на Led Zeppelin Джон Бонъм през септември 1980 г. легендарната група се е събирала всичко на всичко четири пъти: на фестивала Live Aid през 1985 г., на юбилея на музикалния лейбъл Atlantic през 1988 г., на церемонията по въвеждане в Залата на славата на рокендрола през 1995 г. и на лондонската O2 Arena през 2007 г.

На всичките три концерта на барабаните бе синът на Бонъм - Джейсън. Големият концерт в Лондон породи слухове за постоянно възстановяване на Led Zeppelin. Това обаче едва ли ще се случи, като основен спънка е нежеланието на вокалиста Робърт Плант, предпочитащ да се занимава със солови проекти.