Локо изпуска втори талант след Серафим

Спорт

11-05-2013, 11:57

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Вратарят Кристиян Кацарев заминава в понеделник на проби в Чезена

Локо (Пд) може да изпусне втори 18-годишен талант след Серафим Михайлов. Вратарят на черно-белите Кристиян Кацарев тръгва в понеделник на проби в италианския втородивизионен тим Чезена, информира „Тема спорт”.

Кацарев навършва пълнолетие на 7 август тази година и затова в момента е с аматьорски статут и от Лаута няма как да го спрат. Освен това, той е юноша на частния футболен клуб Векта, който ще получи по-голямата част от финансовата компенсация, която се полага при подписване на първи професионален договор.

Plovdivutre.bg припомня, че преди около месец собственикът на Векта Петър Никленов влезе в лют скандал с шефовете на Локо и обяви, че няма да разпише необходимата бележка за нито един негов играч, който е преминал в Локо.

Ако Кацарев бъде одобрен от Чезена, за италианците няма да е никакъв проблем да платят общо около 20 000 евро, които ще бъдат разпределени според таблица на БФС от двата клуба, в които вратарят е играл досега – Векта (Пд) и Локо (Пд).

Серафим Михайлов също се подвизаваше в Локо с аматьорски статут, но се махна от Лаута, когато навърши пълнолетие, припомня още Plovdivutre.bg.