Античният събра най-красивите деца (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

11-05-2013, 15:41

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Концертът мина под наслов "Аз съм българче"

Античният театър в Пловдив се изпълни с хора по повод концерта на най-малките жители на региона – децата в предучилищна възраст. Той се провежда под мотото „Аз съм българче“ и се организира от Регионалния инспекторат на образованието под патронажа на кмета на район „Западен“ Десислава Желязкова. Концертът бе посветен на Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий – 11 май.

С уникални танцови и театрални постановки, заслуга за което имат педагозите в детските заведения, в концерта участваха детски градини от районите „Западен“, „Източен“ и „Южен“ в Пловдив и от Карлово, Лъки, Перущица, Първомай, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря.

В програмата се редуваха от успешно по-успешно мажоретни състави, за народни, спортни и класически танци с изпълнители на народни песни и патриотични стихотворения. Децата от Перущица пресъздадоха картини от потушаването на Априлското въстание, звучаха стихове на Вазов и Ботев.

Не съм присъствала на по-уникален концерт от този, каза кметът на „Западен“ Десислава Желязкова. Античният театър трябваше да бъде препълнен и в този смисъл оставаме длъжници на децата ни, които непрекъснато ни изненадват с талантите си, допълни тя.