Прокуратурата иззе 350 000 незаконни бюлетини

Политика

11-05-2013, 16:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата заведе 28 дела за изборни престъпления

Фалшивите бюлетини са открити в печатница в Костинброд

Прокуратурата иззе 350 хиляди фалшиви бюлетини.

Печатницата е собственост на фирма "Мултипринт" и се намира в Костинброд.

Операцията е започнала вчера следобед, продължила е през целия ден и през цялата нощ. Иззети са 10 палети по 35 хиляди бюлетини. До 8 май "Мултипринт" е изпълнила задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите, но откритите през нощта на 10 май бюлетини са извън тези количества.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев опроверга напълно информацията, че печатницата е извършвала незаконна дейност. "Това е несериозно. Имало е проверка вчера, но не е констатирано нищо нередно. При проверката се е проверявало количеството отпечатани бюлетини, как са предадени, с какви протоколи. Нямаме никакви притеснения по тази тема", коментира той.

От ГЕРБ коментираха скандала чрез говорителката си Севделина Арнаудова, която заяви: "Изнесената информация от някои медии, за разбита печатница за бюлетини, категорично не отговаря на истината."

ЦИК отказа да коментира скандала. "Не мога да коментирам. При нас нямаме никаква официална информация, която да е постъпила", заяви Ралица Негенцова, говорител на Централната избирателна комисия.

Утре за пръв път в съвременната история на България ще има чужда фирма, която ще извърши паралелно преброяване на вота, заради тежките нарушения, регистрирани на общинските и президентски избори през 2011.