Това е посегателство спрямо държавността

Новините

11-05-2013, 20:03

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

адв. Александър Желязков, Модерна България

Ние, гражданите от Гражданска листа "Модерна България" – Стара Загора  изразяваме отвращение и възмущение от разкритото престъпление против изборните права на гражданите. Това е посегателство спрямо държавността. Броят на отпечатаните незаконно бюлетини, намерени при безпрецедентна акция на прокуратурата и ДАНС е 350 000, но това са само тези, открити в момента на огледа. Не е известно още колко такива бюлетини и за кой изборен район са отпечатани и разпространени.

Стана известно, че изпълнителят на отпечаването е търговско дружество, свързано при очевиден конфликт на интереси, с общински съветник от ПП "ГЕРБ". Това дружество е спечелило обществена поръчка за отпечатването на изборните бюлетини, като единствен  допуснат участник.

Логично възниква основателно съмнение, че местните и президентски избори през 2011 година са били опорочени по аналогичен престъпен механизъм. По него е възможно да  са били избрани кметове и общински съветници, както и избор за Президент на републиката.

Гражданска листа "Модерна България" е единствената и най-голяма непартийна сила- участник в парламентарните избори, която изначално се обяви категорично против полицейщината в управлението на ГЕРБ, против фалшификацията на изборния процес. Обявихме се и за налагането на сериозни изменения в Изборния кодекс, с които да се допусне граждански контрол върху политиците. Настоятелно поддържаме искане за въвеждане на електронна платформа за провеждане на обществени поръчки.

Най-важното ни послание към вас - нашите съграждани, в тази обстановка на политическо недоверие и  омерзение, е: Гласувайте, скъпи сънародници! Гласувайте смело, не се затваряйте в домовете си, отвратени от случващото се. Реагирайте на новините с гражданска доблест и отговорност. Нека да отговорим на престъпните схеми с активна гражданска позиция. Гласувайте за  избраната от вас политическа сила. След осуетяването на престъпната манипулация, вече става възможно малките достойни участници със свои кандидати да получат възможността да бъдат избрани и да ви представляват в законодателната и изпълнителната власт.

Скъпи съграждани, гласувайте  смело и  според своята съвест в утрешния ден! Очакват ни по-добри времена! Дадено е началото!