Временни промени в движението утре

Мисия София

11-05-2013, 21:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

miramira

Всичко от Автора

Вижте кога и къде

 Въвежда се временна организация на движението в някои райони на София утре.

От 7.00 часа на 12.05.2013 г. до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. "Кн. Александър І" между ул. "Московска" и бул. "Цар Освободител".

От 19.00 часа на 12 май до приключване на транспортирането и предаването на книжата и материалите от районните избирателни комисии в страната, поетапно се ограничава движението по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С.Раковски" и бул. "Кн. Ал. Дондуков".Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението.

От 00.00 часа на 12 май до приключване на мероприятието се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в прилежащите територии на НДК, в това число и паркинга пред вход А3.

От 08.00 часа на 12 май до отпадане на необходимостта се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства по: бул. "Витоша" между бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Патриарх Евтимий"; ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски"; бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен"; ул. "Христо Стамболски" между бул. "Витоша" и паркинга пред вход А3 на НДК; ул. "Баба Неделя" между ул. "Христо Стамболски" до паркинга при пилоните на НДК; паркинга на ул. "Шандор Петьофи" между бул. "Витоша" и ул. "Баба Неделя".

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

До стадион "Локомотив" на 12 май може да се придвижите и с обществения транспорт.

Общественият транспорт в столицата може да бъде ползват за придвижване към и от стадион "Локомотив" за концерта на "Депеш мод" в неделя. В обхвата от 400 метра до стадиона има четири спирки на градския транспорт – на трамвайни линии с номер 11 и 12, както и на автобусите с номера 86 и 108. С всяка една от линиите може да се стигне и до метростанциите от втория лъч на метрото. Съветът на "Център за градска мобилност" към придвижващите се към концерта и от него е те да пътуват с редовно превозни документи.

Във връзка с организиране на прием в посолството на Република Полша на 9 май се въвеждат промени в организацията на движение. От 12.00 ч. до 20.00 ч. на 9 май се забранява паркирането и престоят на пътни превозни средства на: ул. "Хан Крум" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул."Любен Каравелов"; ул. "Любен Каравелов" между ул. "6-ти септември" и ул. "Хан Крум".

От 17.00 ч до 20.00 ч на 9 май се забранява влизането в двете посоки само по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР по ул. "Хан Крум" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул."Любен Каравелов"; ул. "Любен Каравелов" между ул. "6-ти септември" и ул. "Хан Крум".