Нов скандал! Разнасят бюлетини с таксита (+)

Мисия Пловдив

11-05-2013, 21:20

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъж разказа, че е видял как се товарят чували с бюлетини от кметството в "Южен", кметът Людмил Русанов нарече твърденията злонамерени слухове

Мъж е видял товаренето на чували с бюлетини и протоколи в таксита в Пловдив. Ето какво разказа той в гръб пред TV7:

"Бюлетини, които се пренасят в чували и се слагат в таксита. В първия момент си помислих, че може би те по този начин разнасят бюлетините в самите секции в страната. Забелязах, че имаше точно такива чували, в които се слагат протоколи и бюлетини за гласуване. Бил съм застъпник и ми направи впечатление познатия чувал. Аз имам много добра визуална памет. Начина на връзване на самите чували, те горе са с определени ленти и всеки един чувал има квадратно стикерче, върху което са отбелязани дадената секция.

Бяха видимо притеснени и това ми направи впечатление би ли трябвало днес да се карат така чували. Даже бяха извадени мисля бюлетини, един протокол, какво точно сега не мога да си спомня, но беше сгънато точно така както съм виждал, когато съм бил в комисия.

И ми направи впечатление защо точно днес трябва да се разкарват точно такива чували с бюлетини и то с таксита. Явно се получава, че не само 350, ми има още други такива бюлетини, които се разнасят и се подготвя подмяна на вота."

Злонамерени слухове нарече кметът на район „Южен" Людмил Русанов твърденията, че бюлетините от сградата на кметството са били откарани в неизвестна посока и със съмнителна цел, предаде marica.bg.

В събота служба ГРАО раздаваше на секционните комисии бюлетини, избирателни списъци, канцеларски материали и печати, каквато процедура е въведена навсякъде, обясни Русанов.

Представителите на първата СИК дойдоха в 11 часа, последните си тръгнаха към 15,30 часа. Всички тези неща са слагани в чували, за да се занесат до секциите.

Може някой от членовете на СИК и да е извикал такси, затова на комисиите се дават и пари за транспорт, разказа Людмил Русанов. Той е категоричен, че и дума не може да става за каквото и да било нарушение.