ЦСКА би Черно море на Гонзо с 3:2 в луд мач, Европа е близо

Спорт

11-05-2013, 21:57

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Гостите повеждоха на два пъти, два автогола в двубоя, три греди за "червените"

ЦСКА се доближи още повече до участие в Европа и през следващия сезон, след като победи Черно море с 3:2 на "Армията".

Двубоят бе изключително интересен, след като гостите, водени от кошмара на "червените" Георги Иванов-Гонзо, повеждаха на два пъти чрез Инканго и автогол на Иван Бандаловски. В герой за ЦСКА се превърна португалецът Сержиньо, който в 78-ата минута вкара за 3:2 в полза на домакините. Преди това за тях се разписа Венцислав Василев, а Александър Александров от Черно море последва примера на Бандата и вкара в собствената си врата. ЦСКА удари и три греди чрез Камбуров, Марсиньо и Сержиньо.

"Червените" са трети, вече с 57 точки, 6 повече от Ботев (Пловдив), който в понеделник гостува на Миньор. Черно море има 28 точки и не е сигурен за оставането си в "А" група. Ето как се разви срещата на стадион "Българска армия" днес:

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

 

0 - Феновете на ЦСКА за пореден път бойкотират отбора. На стадион "Българска армия" има не повече от 100 човека.

2 - Отменен гол на ЦСКА. След изпълнение на корнер топката стигна до централния защитник Пламен Крачунов, която я вкара в мрежата на Черно море. Попадението обаче бе отменено, защото бранителят бе в засада.

7 - ГОООЛ ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Изключително безумна грешка на вратаря на ЦСКА Томас Черни, който подари топката на футболист на Черно море пред наказателното поле на "червените". Тя бе продължена към Инканго. Последният без никакви проблеми я чукна в мружата. На телевизионното повторение обаче се видя, че голмайсторът е бил в положение на засада, която обаче не бе отсъдена от съдиите. Основен виновник е страничният рефер Николай Марков.

17 - Греда за ЦСКА! Мартин Камбуров стреля страхотно от пряк-свободен удар, а топката разтресе напречната греда на Михайлов.

24 - Шут на Марсиньо от фаул, топката мина над вратата. ЦСКА взе инициативата след скандалния гол на гостите от Варна.

32 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Привлеченият от Миньор (Перник) защитник Венцислав Василев вкара първото си попадение за "червените". Спас Делев центрира остро в наказателното поле на гостите от пряк-свободен удар, а Василев отклони топката с глава във вратата на Михайлов. Преди да се оплете в мрежата, кълбото се удари в страничния стълб.

38 - ГОООЛ ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Колективна грешка на защитата на ЦСКА при изпълнение на корнер. Капитанът Иван Бандаловски, който до момента прави един от най-слабите си мачове за "червените", не действа концентрирано и вкара топката в собствената си врата за 1:2 в полза на Черно море.

 

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

 

48 - Центриране на Бандаловски отдясно, Спас Делев стреля с глава, но Михайлов улови топката без особени проблеми.

49 - Удар на голвайстора за ЦСКА в тази среща Василев, вратарят на Черно море спаси акробатично.

54 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! Този път играч на Черно море обърка вратите и вкара топката в своята. Спас Делев бе изведен добре по лявото крило, финтира бранител на Черно море и центрира остро в малкия пеналт, където Александър Александров засича топката в собствената си мрежа. Ако не го беше сторил, това щеше да направи Мартин Камбуров, който дебнеше зад него сам до голлинията.

57 - Втора греда за ЦСКА! Марсиньо би директно от фаул, топката срещна десния страничен стълб на вратата на гостите.

71 - Нова, трета греда за ЦСКА в мача. Този път Сержиньо нацели напречната с удар от далечно разстояние, след като не бе посрещнат от защитник на Черно море.

78 - ГОООЛ ЗА ЦСКА! "Червените" направиха пълен обрат, а герой е Сержиньо. Дълго подаване към Мишел Платини, който свали топката към Сержиньо отдясно. Португалецът надбяга бранител на Черно море и останал сам срещу вратаря Михайлов го преодоля за 3:2 в полза на домакините.

86 - Бърза атака на ЦСКА отдясно, при която Лука Саша центрира към връхлитащия Марсиньо, но Росен Колев в последния момент чисти топката в кронер. При това положение Марсиньо се контузи и бе заменен от Лорес Варела.