Протест на детелината при Стара Загора блокира АМ Тракия

Новините

12-05-2013, 00:31

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Служители на реда отклониха движението по обходни маршрути

Движението по АМ "Тракия" в района на "детелината" при Стара Загора се оказа невъзможно, заради протест на граждани, съобщи Vesti.bg.

В 20:50 часа около стотина протестиращи блокираха движението по двете платна на магистралата – от Стара Загора в посока София и от София в посока Бургас. Служители на реда отклониха движението по обходни маршрути.

Към недоволните граждани постоянно пристигаха на групи още хора. Очакваше се на магистралата да дойдат протестиращи от градовете: Раднево, Хасково, Гълъбово, Димитровград, Кърджали, Казанлък, Павел баня.

Недоволните носиха плакати "ГЕРБ = МАФИЯ!", "ГЕРБ откраднаха изборите" и скандират "Мафия!" Някои от тях издигнаха ликовете на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов, изобразени зад решетките.

Причината за протеста е изнесената днес информация за готвена фалшификация на изборите. При специална операция прокуратурата разби печатница с 350 000 фалшиви бюлетини. Печатницата е собственост на съветника от ГЕРБ в Костинброд Йордан Бончев, който е близък до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.