"Берое" победи "Литекс" в Ловеч с 2:1

Спорт

12-05-2013, 08:54

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Хубчев:"Спечелихме тежък мач"

- Честита победа! Едва ли не, спечелихте генералната репетиция преди мача с “Левски”?
- Не, не бих казал. Във финала репетиции няма. Спечелихме един тежък мач.


- Очаквахте ли днес мачът да се развие по този начин и да вземете трите точки?
- Защо да не съм очаквал? От 2-3 седмици непрекъснато ме питат ваши колеги, фенове, треньори, дори и футболисти на другите отбори, за какво играем и за какво са ни тези точки. Ами ние играем футбол. Това изкривено мислене от 20 години тук – като не ни трябват точки за какво играем? Играем за нас си, играем за тези момчета, които пътуваха днес и цял сезон подкрепят отбора, и целият град го подкрепя. За тях играем. И най-вече заради клуба и футбола. Интересни въпроси.


- Доволен ли сте от представянето на отбора, доста титуляри ги нямаше?
- Няма титуляри. При нас са 26 човека и всеки един знае, че не е титуляр. Ясно е, че някои играха повече мачове през полусезона, други по-малко. Но пък да не давам примери тук пред вас. Момчета, които не бяха влизали дълго време, днес, като себераздаване – това, което търсим в “Берое”, се получи и бяха най-добрите в това отношение само. Нас това ни интересува.


- Значи изборът ви за определяне на стартовия състав ще бъде много труден?
- Дай Боже всички да са здрави и това да ни е проблемът.


- Какво става с Венци Христов?
- Не мога да ви кажа. Почувства пак някаква болка и предпочетохме да не рискуваме, но какво е точно състоянието му не мога да ви кажа.


- Преди няколко седмици след мача за първенство с “Левски” казахте, че срещу този отбор на “Герена” няма кой да ви остави да вземете точки. Оптимист ли сте, че всичко ще е феърплей за Купата и ще оставят момчетата да решат всичко на терена?
-  Не, не съм оптимист.


- Имате притеснения относно?
- Моля ви да не отваряме тази тема, че само неприятности.


- Днес сте продали 2500 билета, това означава, че ще имате сериозна подкрепа?
- Преди малко ви казах – точно заради ей тези хора и заради тази подкрепа, ние във всеки един мач играем до края. Виждате последните 1-2 седмици какви неща се пишат и какви мачове се изиграха. “Берое” до края, докато са тези хора там и се грижат за футбола, докато тези футболисти са там и докато ние се грижим за този отбор, ще играе, колкото може. Може да загубим всичките мачове до края, но в уговорки няма да влизаме. Това трябва да се знае и категорично да се заяви.


- Някой от двата отбора ще има ли предимство от това, че мачът е в Ловеч?
- Според мен не. И едните и другите имат достатъчно фенове, така че никой няма да има предимство от това естество.