В Стара Загора отвориха врати 206 избирателни секции

Новините

12-05-2013, 09:03

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Изборният ден официално стартира в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа

370 са кандидатите за народни представители в 27-ми многомандатен избирателен район Стара Загора. Те са представители на 35 партии и коалиции, които регистрираха свои листи в районната избирателна комисия.


В Стара Загора отвориха врати 206 избирателни секции - 202 редовни и 4 допълнителни в болници, диспансери, места за лишаване от свобода и подвижна избирателна кутия. 486 са секционните избирателни комисии на територията на област Стара Загора. Те отварят в 7 часа и ще бъдат отворени до 20 часа, когато официално приключва изборния ден.


Всеки може да провери, дали е включен в избирателните списъци и къде може да гласува, чрез телефонно обаждане или изпращане на SMS.


Желаещите да проверят, дали са включени в избирателните списъци, могат да го направят, като изпратят ЕГН под формата на SMS на единен номер 18 429 или се обадят на безплатния телефон 0 800 14 726.


Интегралната бюлетина е с дължина 77 сантиметра, а местата, в които избирателите трябва да отбележат своя вот са с големина 1 см.


Близо 500 служители от Областната дирекция на полицията в Стара Загора ще следят за нормалното протичане на изборния ден.


Право да избират народни представители имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода.


Изборите за народни представители се произвеждат по пропорционална изборна система с партии, коалиции от партии и независими кандидати.