Без алкохол и промени в движението в столицата

Мисия София

12-05-2013, 09:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вижте всички ограничения в изборния ден

Забранява се продажбата и сервирането на алкохолни напитки в търговските обекти и в заведенията на територията на Столична община от 06:00 до 20:00 днес във връзка с изборите, съобщават от Общината.

Изключение се правят единствено за сватби сватби, кръщенета и тъжни обреди, както и за продажба на алкохолни напитки на едро и продажба на бира.

От общината въвеждат и промени в движението в изборния ден.

От 00.00 ч. на 12 май до приключване на проявите в НДК, свързани с изборите, се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в прилежащите територии на НДК, както и на паркинга пред вход А3.

От 8.00 ч. на 12 май до отпадане на необходимостта се забранява престоят и паркирането на превозни средства по: бул. "Витоша" /между бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Патриарх Евтимий"/, ул. "Проф. Фритьоф Нансен" /между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски"/, бул. "Патриарх Евтимий" /между бул. "Витоша" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен"/, ул. "Христо Стамболски" /между бул. "Витоша" и паркинга пред вход А3 на НДК/, ул. "Баба Неделя" /между ул. "Христо Стамболски" до паркинга при пилоните на НДК/ и паркинга на ул. "Шандор Петьофи" /между бул. "Витоша" и ул. "Баба Неделя"/.

От 8.00 ч. на 12 май до приключване транспортнирането на изборните книжа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и автомобилите, превозващи изборните книжа, на: ул. "Акад. Борис Стефанов" /между ул."Проф. д-р Иван Странски" и ул. "Проф. Атанас Иширков"/, на паркинга, разположен успоредно на бул."Акад. Борис Стефанов", между Зимния дворец на спорта и частните кооперации /включително и неасфалтираната алея към ул. "Проф. д-р Иван Странски"/, на бул. "Шипченски проход" /между ул."Акад. Людмил Стоянов" и ул. "Александър Жендов"/, ул. "Коломан" /между бул. "Овча купел" и ул. "Славия"/, ул. "Славия" /между ул. "Коломан" и ул. "Хайдушко изворче"/, ул."Хайдушко изворче" /от ул."Славия" до бл. 20/.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.