Гласуването в Смолянско - спокойно

Мисия Пловдив

12-05-2013, 10:04

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

110 948 избиратели с право на глас в областта

110 948 са гласоподавателите в Смолянска област, чиито имена фигурират в окончателните избирателни списъци, съобщи Любомир Сираков – председател на Районна избирателна комисия-Смолян.

Изборите в Смолянска област започнаха нормално, всички 270 избирателни секции са отворили навреме, общият брой на членовете на СИК са 2 118 души. Имаме единични случаи, става въпрос за 5-6 души – членове на СИК, които не са се явили, изчакваме според указанията дали ще се явят и ако това не стане ще назначим заместници, каза Сираков.

Общо 124 000 са доставените в 22-ри МИР Смолян бюлетини. По сигнали от вчера, че има дефектни бюлетини, са дадени указания как да де процедира ако има дефектна бюлетина. Не смятам, че по този казус има проблем, каза Сираков.

В РИК-Смолян са регистрирани 2098 застъпници на различните политически сили, на всички са раздадени нормално удостоверения, заяви той.

Тази сутрин е постъпил само един сигнал от партия, че има агитационни материали на по-малко 50 метра от СИК. Случаят е проверен и отстранен, обясни Сираков, съобщава smolyanpress.net.