Политическите брокери нямат шанс, ако гласуваме, заяви Марин Райков

Политика

12-05-2013, 10:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Чакам ЦИК да се произнесе дали има закононарушения вчера, каза служебният премиер

Премиерът на служебния кабинет Марин Райков даде своя вот в 111-то училище в столицата.

"Призовавам за гласуване, няма манипулация, която да бъде осъществена при гласуване. Вчера станахме свидетели на истерични реакции, но те не трябва да отклоняват българските граждани от вота. Никакви сценарий няма да доведат до провал на изборите, те няма да се състоят", заяви Райков след като пусна бюлетината.

"Категорично не приемам нарушаването на предизборното мълчание. Чакам реакция от ЦИК има ли извършено закононарушения. Ако такива има - да се произнесе", допълни премиерът.

Според него, действията с поставените под охрана бюлетини е било превенция, която да не допусне хипотетични нарушения по време на изборния ден.

"Тези бюлетини не могат да послужат днес, не носят двата печата и не могат да бъдат използвани за манипулации. Превенцията ни даде повод за множество спекулации. Българите трябва да гласуват и да знаят, че няма по-голяма лъжа от тази, че вотът е предрешен. Лъжата развръзва ръцете на политическите брокери", зави още Райков.

На въпрос дали ще поеме отговорност ако изборите бъдат опорочени, Марин Райков отговори: "Ние сме поели отговорност за управлението на страната и провеждането на изборите. А това е голяма политическа отговорност. Категорично заявявам, че това правителство ще изпълни докрай ангажимента си за провеждането на честни и демократични избори".