90-годишен столичанин почина пред урните

Мисия София

12-05-2013, 10:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Това е втори фатален инцидент днес

Тази сутрин в МВР е получен сигнал за починал 90-годишен мъж в 16 СИК на бул. "Васил Левски" в София. Инцидентът не е свързан с престъпление, тъй като човекът е починал при самото гласуване в секцията.

Това е втори смъртен случай, след като и 49-годишен мъж почина в избирателна секция във варненския квартал "Аспарухово", за която информира Varnautre.bg.

Инцидентът е станал в 359-та секция в училище "Васил Левски". Гласоподавателят от ромски произход влязъл в помещението за гласуване, но преди да даде своя глас припаднал, а в последствие се оказало, че издъхнал. Секцията е била веднага преместена във физкултурния салон на училището.

Починалият е 49-годишен, съобщи за Varnautre.bg шефът на Спешна помощ Мая Рашева. Сигналът е подаден в 9:12 часа. Мъжът припаднал в тъмната стаичка в секцията. На мястото веднага е пристигнала линейка и полиция, но лекарите само констатирали смъртта на мъжа. По непотвърдена информация мъжът е бил хипертоник.

 

64 сигнала за нарушения на изборния процес са получени в МВР от вчера до днес в 09.00 часа като 322 сигнали са от началото на предизборната кампания. Това каза на комисар Милчо Енев, зам.-директор на ГД "Национална полиция".


Има два сигнала от вчера в София за поставено взривно устройство на две места в близост до избирателни секции. Устройствата обаче не са били намерени след проведена проверка.
Няма инциденти от служители на МВР от снощи до днес. Няма оказано съдействие на РИК и СИК до 9.00 часа тази сутрин.
До този момент са образувани 53 досъдебни производства, работи се по всички от тях.
Дирекция "Български документи за самоличност" работи и днес и издава удостоверения. До вчера са издадени 358 такива.