Най-много гласували в Царево, най-малко в Бургас

Мисия Бургас

12-05-2013, 12:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Избирателната активност в региона до момента е висока

Неочаквано висока избирателна активност, отчитат от Районната избирателна комисия в Бургас.

Най-много са дали своя вот в община Царево - близо 32% от жителите. Най-ниска за областта е тази в град Бургас. Гласуватиле са 24 909 души или 13, 24 от имащите право на глас, съобщи председателят на РИК Елка Стоянова. Няма обща цифра за областта, тъй като две общини не са подали информация.

Статистиката показва, че активността в цялата област е по-висока от предишни избори, когато се е движила в рамките от 8 до 11%. 

Няма сериозни жалби до този момент, броят на сигналите постъпили в РИК е около 15. 
5 от тях за неправомерно залепени агитационни материали и един за лице, което неправомерно е извършвало агитация в Айтос.

Мъж се е разхождал с тениска и шапка на ДПС. По всички сигнали са взети мерки и нарушенията са отстранени. Спрени са и електронните табла по главната бургаска ул "Александровска", които са излъчвали предизборни клипове. 20 са международните наблюдатели които следят изборите. Стоянова поясни, че са пръснати по избирателни секции и през целия ден ще са в секционните комисии.
38 бургазлии трябва да упражнят правото си на глас в 283 избирателна секция в бургаската болница. 84 са арестантите, които могат да упражнят правото си на вот в секцията в затвора.
Международни наблюдатели ще следят изборите в община Айтос. Екип на Международната организация за сигурност и сътрудничество е пристигнал в общината.