444 бюлетини повече в пловдивска секция

Мисия Пловдив

12-05-2013, 12:12

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сезираха РИК

Коалиция за България внесе три жалби за изборни нарушения до момента. Едната е продължение на вчерашна жалба, в която е сезирана РИК за действията на председателя на секция 092, на територията на район "Централен". Въпросният председател заблудил членовете на СИК за началния час на получаване на изборните документи, получил ги е сам и извикал останалите направо в секцията. При днешното им преброяване се оказало, че в приемо – предавателния протокол на изборните книжа е записана бройка от 900 бюлетини, а са намерени 1344 броя.

Вторият сигнал до РИК на 16 МИР е установен при проверка пред изборните помещения пред секционните избирателни комисии. На обявените кандидатски листи на информационните табла в листата на "Коалиция за България" липсва последния регистриран в листата, съгласно Решение №13-НС/05.04.2013 г. - Веселин Добромиров Димитров, се казва сигнала на КБ.

Третата жалба е за действията на председателката на секция 024 на територията на район Централен, НХГ "Цанко Лавренов". Дамата отказала достъп на упълномощен представител на "Коалиция за България" с мотива, че на пълномощното му липсва печат.

Няма постъпил сигнал за открити 444 бюлетини в повече в пловдивска секция, заяви на свай ред  Деница Чингарова, председател на 16 РИК. При получаването му комисията ще се произнесе, категорична бе тя.