Седмицата започва с хлад, облаци и дъжд

Животът

12-05-2013, 15:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Температурите падат

Новата седмица започва със захлаждане, облаци и слаб дъжд.

През нощта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух. На отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични бури.

През деня хладният въздух ще обхване цялата страна. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 18 и 23 градуса, за Пловдив – между 13 и 23 градуса.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превали и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник, главно в Централна и Източна България, се очакват краткотрайни валежи, на отделни места с гръмотевици. Ще продължи да духа слаб вятър. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните между 17 и 22 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, ще има и повече слънчеви часове. На отделни места все още е възможно да превали. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността - предимно висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и температурите ще се повишат още, предава Фокус.