Обобщени прогнози на времето, пътникопотока и други резултати днес

Политика

12-05-2013, 17:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Вижте как скачат сините и червените жаби, футболен мач на живо, как вървят книгите на македонския пазар

В днешния изборен ден редица медии следят пътникопотока в страната, времето над различни местности, за спортните фенове се предава наживо исторически мач, има дори и мерене с каква скорост скачат "луди жаби".

Предлагаме ви техните данни, които ще актуализираме НЕПРЕКЪСНАТО.

Пет екипа следят туристическия поток в "24 часа".

 

Към 16.30 часа картината е следната според екип Д в проценти:


Банкя - 30
Бузлуджа - 27
Доганово - 10
Сидерово - 7
Драгалевци - 3,3
Скатовка - 3,1
Всички останали дестинации събират под 3% пътници


Към 17 часа екип А отчете следните данни за пътуващите българи (в проценти):
Банкя - 31
Бузлуджа - 26
Доганово - 10
Сидерово - 8
Скатовка - 3,5
Драгалевци - 3,6
Кунино - 3,6
Войводиново - 2,4
Царевци/Султанци - 1,3
Ковачевица - 1,2

 

Към 18 часа екип Б отчете следните данни за пътуващите българи в проценти:

Банкя - 30
Бузлуджа - 28,5
Доганово - 11
Сидерово - 9
Скатовка - 3,1
Драгалевци - 3,0
Кунино - 3,7

 

БГНЕС пък ни осведомява за времето. Ето и тяхната прогноза към 18.00 часа:

Към 18 часа остава топло в центъра на София, независимо от излелия се дъжд. Температурата около НДК е 30.2 градуса, на Позитано 29 градуса, съобщават синоптиците.

В същото време обаче синоптиците уточняват, че има "скрити" градуси в посока Позитано, които не могат да бъдат уловени от термометрите на излизане от станциите. Подобен феномен бе регистриран и на президентските избори през 2011 година, припомнят метеоролозите.

Температурата на бул. "Стамболийски" е 11 градуса, до Операта - 8 градуса. На Кърниградска и до парк - хотел Москва термометрите показват малко под 4 градуса. Скоростта на вятъра към 17.30 часа е 41.30 м в сек.

Следващата прогноза ще бъде публикувана след 30 минути.

 

БЛИЦ залага на спортните новини и днес следи исторически мач, който ще реши кои отбори ще играят във Висшата лига. Ето как се развива двубоят към 18.30 часа:

Ексклузивни данни от преброяването на фенските настроения са на път да решат Историческия мач. Според последните данни отбор "Генерал" (31.8%) вече е напълно сам на върха на временното класиране с преднина от 4.6% пред "Червените ескадрони" (27.2%)!На път в клуб "Висша лига" е на път да се настани и "Яне ле, бело гърло". С 4.1% тимът прави компания на другите двама представители над заветната граница - "Пехливани" (8.1%) и "Напред" (6.7%). В подножието на прожекторите, но с осигурен дял от наградния фонд са "Скат" (3.2%).

bTV от своя страна пусна на пазара нова игра - "Луда жаба", която е свалена от близо седем милиона българи. Целта е жабите да развият най-голяма скорост, за да могат да се спасят в лодка.
41,6% от българите вече играят новия хит „Луди жаби” (v. 42) към 17.00 часа. Разноцветните герои в играта имат за цел да достигнат до спасителната лодка, скачайки през бързея, напътствани от потребителите. Важни в случая са бързите пръсти.
В устрем към победата тъмносинята жаба се движи с 30 км в час и вече изпревари червената, която изостава, подскачайки с 28,5 км в час.
След двамата лидери в надпреварата е лилавата жаба, която е със скорост от 10,6 км в час. По петите на първата тройка скача кафявата жаба със 7,3 км в час. Малко по-бавна е женската светлосиня жаба – с 3,8 км в час, която се включи в първата петица след 17.00 часа.

Агенция "Фокус" пък предлага на своите читатели уникална класация на скопски антикварни книги, с помощта на един от най-известните македонски журналисти Александър Дамовски, създател на телевизия А1, главен редактор на "Време", "Нова Македония" и електронното издание МКД.
Антикварният пазар на книги - Пишаният пазар на букинистите е на емблематичния Бит пазар, запазил атмосферата на града отпреди 100 години.

Рејтинг 10-те најбарани книги на скопскиот пишан Бит-пазар към 16:30 часа:

1. Генерал се за бой се спрема - Автор Борче Борисовски – 33,8 %
2. Црвената зајак - Автор - Серто Станишевски - 26,4 %
3. Моята борба - вистината за создавувањето на Третиот Рајх - Автор - Слободан Сидеровски - 8,5 %
4. Под сенката на падишахот - Автор - Лепослав Местаноски – 6,7 %
5. Во света борба за род и татковина - Автор - Вале Симеоновски - 3,6 % и Вујко Вањо - Автор - Ванчо Костовски - 3,6 %
6. Што сака Меги - Автор - Менда Куневска - 3,3 %
7. Кутриот Јане војвода - Автор - Јане Јаневски – 2,5 %

 

Разнообразна музикална вълна е обхванала българите в късния неделен следобед, пише Dnes.bg.

Към  17.00 ч. близо 31% от нашите сънародници си тананикат песента на Белослава „Слушай ме“. С близо процент и половина по-малко - 29,5% от българите, пък залагат на класическия вечен хит „Една българска роза“.
Засилен интерес се наблюдава и към турската поп музика, където песента на Таркан „Дуду“ събира 10,6% от слушателския вот. Бойно настроени са 7,3% от българите, които си пеят „Шуми Марица“.
След четвъртото място музикалните вкусове се преплитат здраво. Малко над 3% от музикалните маниаци залагат на песента на група Клас „Госпожа Емилия“. Също приблизително толкова от сънародниците ни пък слушат в захлас друга класическа естрадна песен - „Иване, Иване“ на Богдана Карадочева.
Вероятно заради топлото време в последните дни 3% от българите си мечтаят за морския бриз и си пеят хита на Тоника СВ „Бургаски вечери“.
Любителите на македонската народна музика обаче са по-малко - 2.5% си тананикат „Море сокол пие“.
В късния неделен следобед около 17 часа музика слушат близо 40,6% от българите.