Краси Балъков: Бургас си беше направо Германия

Спорт

12-05-2013, 17:18

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Чувствах се много добре в Черноморец. Смятам, че и всички, които работиха с нас, се чувстваха по същия начин" - заяви емблематичният футболист

Легендата на българския футбол и бивш треньор на Черноморец Бургас - Красимир Балъков, коментира своето бъдеще в предаването на Росен Петров "Нека говорят". Краси заяви, че е възможно  отново да поеме наш отбор.

"За мой късмет, когато бях треньор в България, Бургас си беше направо Германия. Чувствах се много добре в Черноморец. Смятам, че и всички, които работиха с нас, се чувстваха по същия начин”.

„В България трудно хубавите неща във футбола се задържат повече от три години. Защо пак да не поема наш отбор? Ще го направя с голямо удоволствие. Но трябва да удовлетворят условията ми за работа. В ЦСКА е специален случай с тези чести смени на треньорите. Левски ме искаха преди. Нещата обаче не се получиха. Доста разговори имах с Тодор Батков, но не искам да говоря за това. Затворена страница е за мен", каза Балъков.

"В момента обръщам внимание на децата си. Футболът си остава в мен. Приключих отдавна с Кайзерслаутерн. Сега от лятото мога пак да съм треньор, чакам с нетърпение да се върна. В Щутгарт ми е втората точка на живот, там живея. С германците имаме много добри отношения исторически. Това е една машина, която движи Европа - Германия. Много съм доволен, че живея там.

"Очаквах немски финал в Шампионската лига и съм доволен - продължи Бала. Барселона дълги години беше водеща сила с техния стил на игра. Рано или късно други се ориентират и стават такава - сега това е Байерн. Срещу германци трябва да се внимава и след съдийския сигнал. През 1994 г. просто не ги взехме на сериозно, заради това ги бихме. С фантазия и позитивизъм надделяхме. Имаше много голяма логика в тази победа. Ние си бяхме много интересен отбор - организиран хаос. Аз съм оптимист, вярвах в нашето поколение. Знаех с какви състезатели разполагахме. Беше редно и логично да направим нещо", добави Краси.