И двама мургави в ареста за търговия с гласове

Крими

12-05-2013, 18:39

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

От прокуратурата отказват подробности

Още двама мъже са закопчани днес за опит да търгуват с гласове, научи burgasutre.

От прокуратурата потвърдиха за двама задържани за денонощие, но обясниха, че срещу тях не са повдигнати конкретни обвинения.

Според информация на БНТ става дума за двама мъже от бургаския кв. Победа - Михаил Х., който се представял за човек от мешарето, както и Жеко Ш.

6 са общо образуваните вече производства, които се водят срещу виновни лица, очаква се утре да бъде повдигнато обвинение на още един човек, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева.

Както burgasutre писа по-рано днес задържаният в петък помориец вече е привлечен като обвиняем, а първоначалният му арест е увеличен на 72 часа.

Междувременно от ГЕРБ съобщиха, че са сезирали РИК заради нарушения в изборния кодекс от страна на Ахмед Сюлейман, областния лидер на ДПС.

Според сигнала около 14.30 ч. в секционната избирателна комисия в руенското с. Рудина Сюлейман придружил баща си в помещението за гласуване без да има законово основание за това.

Случката станала въпреки протестите на част от членовете на СИК, с които Сюлейман се  държал грубо и отказал да се разпише в протокола.

От ГЕРБ настояват за проверка по случая.

Малко по-рано пак от щаба на бившите управляващи съобщиха, че в Ахтопол яки момчета агитирали около избирателната секция за червените. От ГЕРБ са сезирали районната избирателна комисия и за това нарушение.