Протестиращи блокираха бул. "Витоша"

Политика

12-05-2013, 20:29

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Те скандират: "България – да, Мафия –не!"

Стотина протестиращи блокираха движението по бул. "Витоша" в столицата, а друга част остана до сградата на НДК.

Протестиращи от "Орлов мост" също се присъединиха към недоволните пред сградата на Националния дворец на културата и бул. "Витоша".

В района има засилено полицейско присъствие. Събралите се развяват български знамена, носят запалени факли, свирят свирки, има едно пиратско знаме. Те скандират: "България – да, Мафия –не!"

Сред протестиращите са и най-популярните лица от февруарските и мартенски протести. Насъбралите се недоволни маси оспорват легитимността на изборите.

Лидерът на протестиращите от Орлов мост Янаки Ганчев посочи, че резултатите от изборите не трябва да бъдат признати. Недоволните опънаха и 10-метрово българското знаме.

Съпоставяйки и Георги Първанов, и Сергей Станишев, Първанов беше по-добър държавник, никога не би могъл да допусне това нещо да се случи – компрометиране на институциите.

Това каза Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ. "Нека да излязат окончателните резултати и тогава ще се говори повече като конкретика за перспективата, която се очертава за България след тези избори. Това, което е важно е, че тези избори бяха по-различни от всички, провеждани до сега. Това, което наблюдавахме в тази кампания, трябва да проверят европейските институции", каза още Цветан Цветанов. 

В ефира на БТВ Лиляна Павлова каза, че е получила информация за силна избирателна активност в последните минути от изборите.

"Готови сме да съставим и правителство на малцинството", каза тя и помоли да се изчакат крайните резултати, за да се види дали ГЕРБ ще се коалира с други партии.

"Категорично не мога да приема тезата за паритет. ГЕРБ не само води, ГЕРБ спечели тези избори, въпреки опитите да бъдем тотално омаскарени," каза още тя.

"След нелеко управление, в най-тежкия момент за държавата, да получим подкрепата на хората - очевидно сме се справили. Преди всичко ние искаме да има държава и държавност. Тези протести, тази омраза, която се нагнетява - това трябва да спре", заяви Лиляна Павлова.