Първи отзиви след изборите

Политика

12-05-2013, 21:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Невъзможна коалиция - ГЕРБ и БСП

Красимир Велчев: Трудно ще съставим правителство

 

Много трудно ще бъде съставянето на правителство. Всичко беше манипулации, но не от страна на някои от политиците, а от медиите, хора, които се стремяха и по 2 – 3 месеца непрекъснато се говореше из парламента, предварително се насаждаше едно впечатление, че изборите ще бъдат манипулирани. Надали някой може да отговори в този момент на въпрос за бъдещи коалиции. По принцип знаете нашето мнение, какво означава думата коалиция, но няма как да са сами. Изборите са най-голямото постижение на демокрацията, ако някой не признава гласа и волята ма хората, значи не е демократ. При избори винаги има хора, които не са удовлетворени и такива, които са доволни. Независимо какви са резултатите, ще приемем всеки един резултат. Нас ни удовлетворят 120 депутата.

 

Прошко Прошков от ДБГ: Формира се партиен еднополюсен парламент

"Благодаря на всички хора, които гласуваха без натиск и без пари. Не съм разочарован, процентите не ме вълнуват толкова. Срещу нас няма нито една жалба. Личното ми мнение е, че се формира партиен еднополюсен парламент. Не искам да давам прибързани оценки преди крайните резултати. Най-лошото е, че изборите се свързват единствено с натиск, купуване на гласове и т.н. Голяма част от вота е насилствен. Аз самият още не разбирам в дълбочина много от постъпилите сигнали и това, което се случи в Костинброд. Очевидно е, че и при нас има грешки".

Ангел Найденов: Това бяха необичайни избори, преминали в хаос

Това бяха избори, които минаха необичайно. Според нас има достатъчно основания да говорим за хаос в днешния изборен ден. Нека да видим резултатите от изборите и тогава ще видим какви разговори ще водим, ясно е че няма да водим преговори с ГЕРБ. За вчерашния скандал моето определение е – мегаскандал. Тези бюлетини бяха приготвени извън официално печатаните. Факт е, че е подготвян опит за фалшифициране на изборите.

Мая Манолова: Ние сме моралните победители

Ние коалиция няма да правим. Това сме го заявили далеч преди изборите. Играхме честно и резултатът е добър. Ние се чувстваме морални победители в тези избори. ГЕРБ натиснаха цялата машина, за да спечелят изборите, включително - и кметовете.

 

Корнелия Нинова: Програмно правителство без ГЕРБ

Няма да правим правителство с ГЕРБ, твърде различни сме. БСП е увеличила близо 2 пъти подкрепата си спрямо 2009 г., разбира се изчакваме окончателните резултати. Държим на предложението си да се състави програмен кабинет с ясни приоритети, да се търси широка парламентарна подкрепа за него, да се търси решение на проблемите на хората. Ще разговаряме с всички парламентарно представени партии, без ГЕРБ.

 

Томислав Дончев: Има сили, които желаят България да бъде в хаос

Предизборната кампания като състезания на идеи беше открадната. Имаше опити да се открадне самият изборен процес. Има сили, които желаят България да бъде в хаос и дестабилизация.

Всички политици се наиграха през последните 2 месеца. Дошло е време да се работи. Има работа за вършене. Часовникът цъка, не бива да се губи време. С мобилизирани усилия на всички институции трябва да се организира следващият програмен период. Ако някой не си свърши работата, това ще отеква до 2020 година. Надявам се максимално бързо да се сформира стабилно правителство.

Николай Цонев, ПП "Нова алтернатива": ГЕРБ и Атака са много близки

Гледните точки на ГЕРБ и „Атака” са много близки и те ще направят правителство, което няма да издържи дълго. Смятам, че българският избирател този път избра статуквото. Ако резултатите, които са известни до този момент се запазят, потенциалът е в новите партии и се надявам следващият път избирателите да изберат новото. Ние сме нова партия с нови лица, борим се със статуквото. Очаквах по-висок резултат. Може би новите партии не бяхме достатъчно убедителни и може би нямахме достатъчно време да се подготвим за изборите.