ЦСКА брани лиценза в съда?

Спорт

12-05-2013, 22:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Червените" готови да платят на Адалберт Зафиров, но обжалват дълга си към Стойчо Младенов

Шефовете на ЦСКА обмислят последен вариант да спасят лиценза на клуба.

Както е известно, за да избегнат строго наказание от УЕФА и изваждане от евротурнирите, "армейците" трябва да изплатят задълженията си към бившите треньори на тима Адалберт Зафиров и Стойчо Младенов, които възлизат на сума около 300 000 лева.

"Червените" получиха последна отсрочка, за да изчистят взаимоотношенията си с екснаставниците. Очаква се в понеделник дължимите малко над 60 000 лева да си получи Зафиров, но от Борисовата градина ще опитат последен вариант да спестят разходите си, свързани с Младенов. За целта е много вероятно да бъде обжалвано решението на съда, който отхвърли като неоснователна жалбата на ЦСКА.

"Армейците" се надяват този път да успеят да вкарат казуса отново пред Темида, тъй като са категорични, че Екзекутора на Ливърпул не заслужава да получи 240 000 лева.

Мотивите на босовете от Борисовата градина са свързани най-вече със слабото представяне на тима под ръководтсвото на Младенов, начело с когото "червените" загубиха от Симитли и Мура в купата на България и турнира Лига Европа, простиха се с мечтите за шампионска титла и завършиха на четвърто място през есенния полусезон. На всичкото отгоре трансферната политика на Младенов нанесе сериозни финансови загуби на клуба.

Това потвърди и изпълнителният директор Георги Илиев-Майкъла. Той съобщи, че на Стойчо ще му бъдат платени 160 000 лева идната седмица. Треньорът обаче настоява за 200 000, след като вече се отказа от неустойките. До обжалване на решението на съда, което отхвърли като неоснователна жалбата на ЦСКА.