Трима тенори с концерт в Операта

Мисия Пловдив

13-05-2013, 08:26

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В петък ще има симфонична музика, в неделя матине "Непознатият Верди"

Държавна опера Пловдив предлага три събития тази седмица, в които всеки ще намери по нещо за себе си. Във вторник - 14 май за любителите на оперното пеене е концертът на Тримата тенори, в който Ивайло Михайлов, Стоян Даскалов и Петър Костов, заедно с оркестъра и хора на Операта ще изпълнят най-любимите арии и канцонети.

След този популярен концерт Държавна опера Пловдив представя едно сериозно предложение за любителите на симфоничната музика в петък - 17 май от 19 часа в Концертна зала. Името на диригента Георги Димитров е познато на всички любители на музиката. Маестро Димитров се завърна на пловдивска сцена през този сезон след три години отсъствие и направи няколко забележителни концерти с пловдивския оркестър, които бяха празник за всички музиканти и меломани в града. Този петък той е избрал програма, в която са включени - Б.Бритън – Soirees muzicales op. 9 /Музикални вечери оп. 9/, Б.Бритън – Серенада за тенор, валдхорна и струнен оркестър - първо изпълнение в Пловдив и Р. Шуберт – Симфония № 5 в си бемол мажор.

Солистите,които са поканени за този концерт, са Кирил Шарбанов - тенор и Ясен Теодосиев - валдхорна. Това е тяхната първа съвместна среща с пловдивската публика и тя със сигурност ще бъде вълнуваща.

За край на тази гореща музикална седмица Операта ви кани на неделно матине под надслов "Непознатият Верди". На 19 май от 11 часа в зала "Съединение", солистите на институцията ще изпълнят малко познати и рядко изпълнявани арии от творчеството на великият композитор.

Билети за всички събития може да намерите на касата на Държавна опера Пловдив.