Полицаи спасиха 35-годишен столичанин от самоубийство

Семейни проблеми подтикнали таксиметровия шофьор да скочи от виадукт на "Хемус"

Катаджии от ОДМВР- София спасиха 35-годишен столичанин от самоубийствен скок от виадукт на автомагистрала "Хемус", съобщиха от столичната полиция.


Вчера около обяд разтревожен мъж съобщил на тел. 112, че 35-годишният му син се е насочил с такси към автомагистралата с намерение да сложи край на живота си.


Полицаите веднага обходили терена. На моста над Елешница те забелязали таксиметров автомобил, спрял в аварийната лента, с отворен капак. На предната седалка, с отворена откъм парапета врата, седял млад мъж във видимо нетрезво състояние.

 

Служителите на реда завързали разговор с него. Така с много такт и внимание те научили, че семейни проблеми са подтикнали таксиметровия шофьор към крайното му решение.

Полицаите деликатно насочили разговора към двете му деца и последиците, които би имала постъпката им за тях. Фактът, че се оказал адаш на един от полицаите също се оказал фактор в "преговорите" и спомогнал за благополучната развръзка.

 

По време на разговора, продължил близо час, служителите на реда прибрали полупразната бутилка с алкохол от седалката на водача и след като го успокоили достатъчно, закарали мъжа до входа на столицата, където го предали на близките му.