Кметът: ГЕРБ е дясната партия в Пловдив

Мисия Пловдив

13-05-2013, 11:43

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Все още е трудно да се каже кой какво печели, изтъкна Иван Тотев

Въпреки че още не са излезли окончателните резултати, е ясно, че ГЕРБ е първата политическа сила в Пловдив. Това е и косвена оценка за работата на общинската администрация. Аз съм горд, че гражданите ни оценяват толкова високо. Това заяви кметът Иван Тотев по повод резултатите от парламентарните избори.

Той припомни, че за първи път в новата история на България партия печели два последователни парламентарни вота. Тотев изтъкна слабите резулатти на СДС и ДСБ в някогашната синя крепост - Пловдив и обобщи, че ГЕРБ е заела дясното пространство в града, а такава е тенденцията и в другите части на страната. Той отбеляза, че въпреки отлива на гласоподаватели към малките партии, многото скандали и негативната кампания, ГЕРБ печели убедително с преднина от 13 процента пред социалистите. Това е заявка за стабилното бъдеще на този политически проект.

Трудно е обаче все още да се прецени кой какво печели при това разпределение на гласовете, тъй като трудно ще се състави кабинет, изтъкна градоначалникът. Тотев обаче увери, че проектите за развитието на Пловдив ще продължат да се реализират в срок и изтъкна, че до дни ще се осигури финансирането на подлез Модър-Царевец от транспортното министерство.