ГЕРБ благодари за доверието - 33,9% за Бургаски избирателен район

Мисия Бургас

13-05-2013, 12:16

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Резултатите на местно ниво са почти аналогични с националните

„Благодарим, че отново заедно с вас, показахме отговорност и зрялост, като упражнихме правото си на глас. Хората в нашия регион не оставиха други да решават бъдещето му и дадоха своя вот за продължаване на европейското му развитие”, казаха на жителите на Бургаска област от централата на ГЕРБ в Бургас.

Данните на РИК сочат, че 33,9 на сто от имащите право на глас в Бургас са дали своя вот за ГЕРБ.

Почти аналогични са резултатите в региона с тези в цялата страна. 23,16% са гласували за столетницата, а за ДПС - 11,54%.За друга партия, която тръгна именно от Бургас -  НФСБ гласуватиле в областта са 9.04%, а за Атака едва 3.99%. Скромен е и вотът в подкрепа на България на гражданите, а за СДС с водач на листата Костадин Марков са дали гласа си близо 2000 души от областта. 

„Доказахме, че сме регион със самочувствие и ще продължим да отстояваме позициите си. ГЕРБ категорично и на този вот спечели доверието на хората в областта. Негативните кампании на останалите политически партии не успяха да подведат нашите съграждани, които оцениха високо това, което се свърши за Бургас през изминалите 4 години”, коментира областният лидер на партията Димитър Бойчев.