Пет досъдебни производства е образувала Районна прокуратура - Стара Загора

Крими

13-05-2013, 12:27

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Проверки текат и по още два сигнала за жалби, подадени от Окръжна прокуратура - Стара Загора

Пет досъдебни производства е образувала Районна прокуратура - Стара Загора във връзка с проведените вчера предсрочни парламентарни избори. Четири от тях са за престъпления против политическите права на гражданите, едно е за престъпление от общ характер, за което се изяснява връзката с изборния процес.


По едно от досъдебните производства в качеството му на обвиняем е привлечен 39-годишен мъж. Той е обвинен, че е организирал предлагането и даването на лица на имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Наложена му е мярка за неотклонение "гаранция".


Четири досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите има образувани и в Районна прокуратура - Казанлък.


Районна прокуратура - Стара Загора е образувала предварителни проверки по две жалби на областни председатели на партии. Резултатите се очакват в следващите дни.


Проверки текат и по още два сигнала за жалби, подадени от Окръжна прокуратура - Стара Загора. По три жалби пък има отказ за образуване на досъдебно производство.


Отказ да се образува досъдебно производство има и в Районна прокуратура - Казанлък, както и в тази в Раднево.