Фандъкова: Тези избори показаха, че хората искат стабилност

Не можем да не се съобразим с вота на софиянци, заяви още кметицата

"Тези избори показаха, че хората искат стабилност и на София й трябва стабилно правителство, стабилно управление, за да продължи наистина развитието на града." Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, помолена за коментар на резултата от изборите.
"Столична община не е спирала да работи по развитието на града", посочи Фандъкова.
На въпрос дали  има шанс да се създаде стабилно правителство в настоящата ситуация кметицата отговори, че се надява.
"Ние имаме нужда от това, защото в момента работим по редица проекти, особено големите инфраструктурни проекти, при които всеки ден закъснение, е не бих казала фатален, но създава големи трудности," oбясни  Йорданка Фандъкова.
Припомняме, че на вчерашните предсрочни парламентарни избори ПП ГЕРБ получи 98 мандата, БСП-86, ДПС -  33, а Атака – 23 места в новото Народно събрание. Все още се очакват протоколите с гласовете на част от сънародниците ни в чужбина, но според проф. Красимир Калинов от Централната избирателна комисия, те едва ли ще променят нещо.
Макар според политолози и социолози следващото управление да изглежда трудносъставимо и нестабилно,  столичният кмет Йорданка Фандъкова изрази твърдата си непоколебимост, че с вчерашното си гласуване софиянци са показали, че искат стабилност.
"Искам да има стабилност и мисля, че София и софиянци са показали, че не можем да не се съобразяваме с тях", заяви тя. Фандъкова благодари на колегите си за организацията на изборите, както и на екипа, отговарял за сигурността. "Това, което видях от репортажите сутринта, всички участници в секционните комисии бяха впечатлени, включително видяхме, че има и ръкопляскания, което не го и очаквахме. Това беше една сериозна подготовка с всички необходими мерки. Тъй като очаквахме да продължи по-дълго като време, се постарахме да осигурим вода и храна на хората и разбира се най-важното – консумативи, за да не се блокира процесът", каза още кметицата,