Георги Гергов: Необходим е консенсус в името на бъдещето на страната

Мисия Пловдив

13-05-2013, 16:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Трябва да се направи програмно правителство, категоричен е лидерът на БСП в Пловдив

 

Всички партии, които влизат в парламента трябва да си дадат ясно сметка за какво гласуваха жителите на страната, заяви лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов.

Днес е необходим консенсус в името на бъдещето на страната. Всяка политическа партия трябва да бъде отговорна и  да се мисли дали България да има правителство, или да продължим да бъдем  в безтегловност. Всички трябва да са отговорни за това, включително и ГЕРБ, категоричен бе той. Ако сега партиите тръгнат да поставят условия и да имат различни желания това ще изкара отново хората на улицата, убеден е лидерът на левицата в пловдивска област.

Трябва да се направи програмно правителство, всичко друго ще  е в защита на интересите на отделните партии, а не на народа. Всеки трябва да си даде ясна сметка, че правителство е нужно днес, а не утре, или в други ден, каза Георги Гергов.

Що се отнася до нашите резултати в  Пловдив и областта, то считам, че това са достойни резултати. Те станаха възможни, защото ние подадохме ръка на хората, срещнахме се с тях лице в лице, в открит диалог и те ни повярваха.  Получихме подкрепата за нашата програма и от бизнеса, и от различните граждански и съсловни организации. Проведохме активна и отговорна  кампания  и това  доведе до този резултат. А той не е за подценяване.