Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

14-05-2013, 06:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стартира ремонтът на "Пещерско шосе"

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще остане хладно. Над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна. Възможни са краткотрайни превалявания и гръмотевични бури. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад. Максимална температура за Пловдив – 23 градуса.

11.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старт на реконструкцията на част от бул. "Пещерско шосе". Първата копка ще бъда направена в района на бившия ресторант "Чадърите".

Специализиран 3-дневен информационен семинар за новата оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година,  приключва днес в Пловдив. Той се организира от Областния информационен център за командния състав на управлението „Пожарна безопастност и защита на населението“. По този повод в 9 часа в лекционната зала на Областното управление на пожарникарите в Пловдив експертите от ОИЦ – Пловдив ще проведат индивидуални срещи с всички заинтересовани огнеборци.

От 10.30 ч. в заседателната зала на Община Куклен ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации”, реализиран по Оперативна програма “Регионално развитие”. Там ще бъдат представени новите съоръжения, изградени в град Куклен, за да се предотвратят предстоящи наводнения. Общата стойност на проекта е 946 940, 21 лева.

Традиционен благотворителен футболен мач между студенти медици и техни преподаватели – лeкари от УМБАЛ „Свети Георги”, ще се проведе от 17:00 ч. на стадион "Пловдив”. Приходите от спортното събитие ще помогнат за изграждането на уникална по форма чешма в центъра на Пловдив. Инициативата е по проект на Клуб Пловдив – Оптимист Интернешънъл. Входът за мача е 5 лева.

Лекция за майки организиат в Арт Клуб на Драматичен театър Пловдив. Акушерката от клиника Селена - Залтина Николова ще представи темата: Първи грижи за новороденото у дома. На срещата ще присъстват още експертите д-р Жанета Демирева и д-р Екатерина Георгиева.

За любителите на оперното пеене е концерта на Тримата тенори тази вечер. На сцената Ивайло Михайлов, Стоян Даскалов и Петър Костов, заедно с оркестъра и хора на Пловдивската опера ще изпълнят най-любимите арии и канцонети.