Малки грации ритат наравно с момчетата в бургаската Шампионска лига

Момичетата са три в едно- умни, красиви и добри спортистки, категорични са треньорите

Огромно израстване бележат малките дами от детски футболен клуб "Звездичка". Те не само, че донесоха късмет на отборите си в детската Шампионска лига в Бургас, ами и видимо са подобрили футболните си умения и по нищо не отстъпват вече на господата от детските градини.

Виж снимки тук

Момичетата са три в едно- умни, красиви и добри спортистки. Броят на дамите в школата нараства и сериозно се замисляме да сформираме самостоятелна формация за представителки на нежния пол" каза председателя на тима Петър Алексиев.

Той не скри задоволството си от мачовете в квалификационните кръгове където бяха излъчени четири финалиста за тази неделя. Общо участие взеха 24 детски градини от Бургас. "Въпреки крехката възраст на децата, налице има игрово и тактическо израстване, дисциплината също е висока.

Същинските двубои в групите за 5 и 6 годишните деца бяха интригуващи но залегнати бяха и забавни игри за 3 и 4 годишните по програмата на УЕФА- Грасруутс " допълни 27 годишния републикански шампион на "Нефтохимик" от близкото минало при юношите и благодари на много от родителите, че са помагали неуморно като доброволци в турнира. Клубът направи жест към тях като проведе надпревари за майки и татковци като победителите заслужиха грамоти и предметни награди.

Всички участници, без значение от класирането си получиха много на брой награди, а за всяко учебно заведение бяха подарени футболна топка, грамота и красива купа. Четирите финалиста които ще спорят за титлата в "Мини Шампионска лига" за първото полугодие на 2013 г. са "Веселушко с треньор Нено Ненов, "Иглика", "Славейче" и "Изгрев" с треньор Иван Дончев. Началото е 10 часа в спортен жентър "Изгрев".