Появи се забравен чувал с бюлетини (+)

Мисия Пловдив

14-05-2013, 11:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В шеста палата на Панаира не са били раздавани бюлетини, небрежност е, заявиха от РИК

Откриха забравен чувал с бюлетини в Пловдив.

Те са намерени в източния край на палата №6 на пловдивския панаир.

На този етап са предадени на отговорно пазене в Районна прокуратура в града, предаде Дарик.

Най-вероятно става въпрос за недоглеждане и небрежност от страна на членове на СИК, коментира за Plovdivutre.bg Деница Чингарова, председател на 16 РИК.

Бюлетините са празни, неизползвани, на кочани, така както са получени от секционната избирателна комисия. Да не помисли някой, че сме раздавали бюлетини, заяви Чингарова. По думите й чувалът е открит от чистачка в понеделник. По-късно през деня стана ясно, че в чувала е имало 300 бюлетини. Още не се знае коя комисия ги е забравила в палатата, където се помещаваше РИК.

Според закона след приемане на протоколите от районната избирателна комисия бюлетините, екземплярът от протокола, предназначен за областната администрация, и останалите книжа и материали се предават от членовете на секционните избирателни комисии в областната администрация на комисия в състав, определен от Изборния кодекс.

По случая Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 282 срещу неизвестен извършител. Според Наказателния кодекс за виновните се предвижда лишаване от свобода до 5 години.